Приготування борщу влетить українцям у копійчину і не лише через стрімке зростання цін на овочі та м'ясо. Супермаркети підняли ціни на заправку для борщу та томатну пасту. Скільки доведеться заплатити українцям у другій половині квітня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Борщ - одна з найулюбленіших страв українців, проте приготувати його стає дедалі дорожче. В Україні стрімко дорожчають овочі "борщового набору", такі як цибуля та капуста. Також злітають цінники на м'ясо, без якого борщ буде не таким наваристим та смачним. На додаток супермаркети підняли ціни на томатну пасту, яка використовується для приготування цього та інших страв, а також на заправку для борщу.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Томатна паста

Так, станом на 22 квітня томатна паста торгової марки "Чумак" у середньому пропонується по 81,86 гривні за 350 грамів. Для порівняння, у березні цінник становив 80,11 гривні, а у квітні 2022 року – зовсім 35,75 гривні.

Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Заправка для борщу

Заправка буряково-томатна для борщу торгової марки "Торчин" у середньому коштує 33,16 гривні за 240 грамів. Минулого місяця продукт був трохи дешевшим – 32,09 гривні. Помітніше подорожчала томатна заправка для борщу цієї торгової марки - з 33,10 до 36,03 гривні за 240 грамів.

Ціни на заправку для борщу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на заправку для борщу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, всі ставки на новий урожай: коли українці побачать дешеву цибулю та інші овочі "борщового набору".

Також наш портал інформував, супермаркети перерахували ціни на популярну консервацію: скільки коштує зелений горошок та кукурудза.

Крім того, ми писали, надати стравам пікантності: в Україні дорожчають популярні приправи, які ціни у супермаркетах.