У Києві планують замінити маршрутки на муніципальний транспорт, оскільки під час перевірок столичних перевізників було виявлено порушення. З ними розірвали всі договори, а влада навіть змінила маршрутну мережу за напрямками.

Про це розповів заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Кульбако. У зв'язку з виявленими порушеннями, на столичних дорогах поменшає маршруток. Замість них хочуть "запустити" низькопідлогові тролейбуси та автобуси.

Маршрутки. Фото: скриншот відео
Маршрутки. Фото: скриншот відео

За інформацією, три перевізники порушували умови договору. Зокрема, вони здійснювали перевезення на маршрутах 187, 201, 408, 427, 437 та 497К застарілим рухомим складом, що не відповідає нормам безпеки та екологічності. Через це місцева влада припинила співпрацювати з ними, а маршрутну мережу змінили на тролейбусну за потрібними напрямками.

Оновили маршрути комунального перевізника "Київпастранс", а також змінили тролейбусний маршрут №36 та автобусний маршрут №97К. Крім того, на цих маршрутах ще збільшили кількість сучасних низькопідлогових тролейбусів та автобусів. Відтепер за частину зобов'язань відповідатимуть приватні перевізники.

З 20 квітня у столиці продовжили маршрут № 36 "Вул. Північна - станція метро "Святошин" до вулиці Чорнобильської. № 97К "Масив Новобіличі - вул. Академіка Єфремова" - із заїздом на вулиці Миколи Ушакова, Прилужну та Чорнобильську.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Троллейбус, скриншот youtube Gintaras
Троллейбус, скриншот youtube Gintaras

Нагадаємо, плюс 600 грн на руки: кому з пенсіонерів вдасться отримати надбавку в травні

Раніше ми писали про те, що українцям збільшать податки вже зовсім скоро – що потрібно знати, щоб не вляпатися у штраф