У гонитві за гарними пасочками, під час святкових та поминальних днів, українці мало звертали увагу на те, як змінювалися ціни на найважливіший продукт – хліб. Цього разу ми розповімо про актуальні, на 23 квітня, ціни.

Великі українські мережі супермаркетів оновили цінники на борошно, житній та пшеничний хліб. Такий виріб, який називають чорний хліб або "бородинівський", трохи піднявся в ціні, а про інші види хліба давайте поговоримо більш детально.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків порталу Minfin, пише "Хвиля".

Ціни на хліб, скріншот: YouTube
Ціни на хліб, скріншот: YouTube

Вартість борошна

У квітні кілограм борошна пшеничного вищого ґатунку коштує 22,20 грн. у середньому по торгових мережах. А ось у березні борошно обходилося покупцям трохи дорожче – 22,95 грн./кг.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Ціни на борошно, скріншот: Minfin
Ціни на борошно, скріншот: Minfin

Вартість пшеничного та житнього хліба

Незважаючи на зниження цін на муку, вартість білого хліба за місяць не змінилася. Батон нарізний вагою 600 грам коштує, як і у березні, 35,93 грн. в середньому за супермаркетами.

Ціни на пшеничний хліб, скріншот: Minfin
Ціни на пшеничний хліб, скріншот: Minfin

Житній хліб за місяць навпаки подорожчав. "Український Московський" вагою 950 грамів за місяць підскочив з 36,28 грн. до 38,08 грн., а "Бородінівський" з 29,97 грн. до 30,10 грн. за 300 грам.

Ціни на хліб житній, скріншот: Minfin
Ціни на хліб житній, скріншот: Minfin

Нагадаємо, надати стравам пікантності: в Україні дорожчають популярні приправи, які ціни у супермаркетах.

Раніше повідомлялося, що українці не побачать дешевих яблук до самого літа: стало відомо, що буде з цінами.

Також, готуємо шампури та розтоплюємо мангал: українцям показали актуальні ціни на маринад та м'ясо для шашлику.