В Україні стають "золотими" не лише популярні овочі, а й звична всім зелень - кріп і петрушка. У літній період їх можна вирощувати на власному городі, а поки що доводиться купувати і ціни досить "кусючі". Скільки коштує зелень у супермаркетах, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Витрати українців на найнеобхідніші продукти збільшуються з кожним місяцем, тоді як зарплати та пенсії зростають із набагато меншими темпами і то не в усіх. Навіть покупка невеликого пучка зелені стає сильним ударом по гаманцю.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 21 квітня кріп у середньому пропонується по 633,60 гривні за кілограм, що на 158 гривень дорожче, ніж у березні. У той же час невеликий пучок кропу (100 грамів) в середньому коштуватиме 40,95 гривні, а 250 грамів - 150,70 гривні. У березні вартість була нижчою – 40,79 та 112,81 гривні відповідно.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Невеликий пучок петрушки вагою 70 грамів у середньому коштує 38,80 гривні. У березні цінник був нижчим – 36,95 гривні. За 100 грамів петрушки доведеться віддати 41,65 гривні, що майже на 20 копійок дорожче, ніж на місяць раніше.

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні ціни на цибулю злетіли втричі: скільки покупцям обійдеться кг "золотого" овочу.

Також наш портал інформував, що в Україні рекордно подорожчало м'ясо, але є надія на здешевлення: у Мінагрополітики поділилися прогнозом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що власний город зайвим не буде: фермери попередили, з якими продуктами будуть труднощі у 2023 році.