Наші читачі мають знати, що Пенсійний фонд України спільно з Міністерством фінансів проводять перевірку одержувачів соціальних виплат, до списку потрапили й пенсіонери. З'явилася інформація, хто з громадян може опинитися без виплат після так званої верифікації.

Про це стало відомо завдяки новій постанові уряду "Про затвердження Методики верифікації пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання", пише портал "Хвиля".

Соціальні послуги, скріншот: YouTube
Соціальні послуги, скріншот: YouTube

Повідомляється, що насамперед перевірять валідацію даних – дотримання вимог обміну інформацією щодо персональних даних пенсіонерів.

Потім перевірять відповідність персональних даних про пенсіонерів. А на останньому етапі відбудеться перевірка на правомірність надання пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Отже, Міграційна служба фіксує перетин кордону, ця інформація може потрапити до Мінфіну під час верифікації та Пенсійний фонд може забрати виплати.

Соціальні послуги, скріншот: YouTube
Соціальні послуги, скріншот: YouTube

Таким чином, після верифікації у частини пенсіонерів можуть забрати виплати із законних причин. Виходячи із закону про "Обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування", є принаймні такі законні підстави, щоб забрати вже призначену виплату:

- якщо є помилка у прізвищі;

- якщо виплати отримали за фальшивими документами;

- якщо якийсь час мешкали за кордоном (Пенсія припиняється на весь час проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України);

- якщо не отримували виплати 6 місяців;

- якщо ви переселенець і змінили місце проживання.

Нагадаємо, допомога о 19 800: які вимоги, щоб отримати чималу суму.

Раніше повідомлялося, грошей не побачите: чи компенсують знищені війною авто.

Також, українцям допоможуть сплатити комуналку: як правильно оформити документи.