Українським пенсіонерам у травні 2023 року підвищать пенсії. Як повідомляє Пенсійний фонд України, 600 тисяч пенсіонерів отримають підвищені пенсійні виплати.

У ПФУ відзначили, що це стосується українців, які вийшли на пенсію за віком, але продовжують працювати і отримувати страховий стаж. Отже, близько 600 тисяч пенсіонерів отримають додаткову надбавку у 624 гривні.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Гроші отримають ті українці, які вийшли на пенсію за віком, але працюють та отримують страховий стаж.

З урахуванням того, що право на автоматичний перерахунок визначає страховий стаж, набутий, у тому числі по лютий поточного року, та те, що страхувальники подають звіти за 1 квартал 2023 року до Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування по 10 травня, перерахунок пенсіонерам, які працюють проводиться у травні, — повідомив Пенсійний фонд.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Це означає, що грошові виплати будуть на рахунках пенсіонерів у червні, але вони не втратять надбавку за попередні два місяці.

Також зазначимо, що розмір пенсійних виплат очікувано збільшаться, оскільки востаннє перерахунок проводився два роки тому чи раніше, а це означає, що за цей час збільшився стаж.

Нагадаємо, ми писали, що грошей не побачите: чи компенсують знищені війною авто

Як повідомляв "Знай.ua" українці у Польщі можуть нарватися на "неприємні" штрафи - як цього уникнути.

Також "Знай.ua" інформував, українським біженцям по-новому виплачуватимуть пенсії: у Кабміні попередили про важливі зміни.