Українці починають відкривати сезон пікніків, адже погода стає теплішою та приємнішою. Як відомо, основна мета поїздки на природу – шашлик. Скільки коштує м'ясо та маринад для страви, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Навесні 2023 року шашлик обійдеться українцям набагато дорожче, ніж за аналогічний період минулого року. Цінники на м'ясо та інші необхідні продукти злетіли та продовжують "тягтися" вгору.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 20 квітня маринад до шашлику торгової марки "Верес" в середньому коштуватиме 27,72 гривні за 140 грамів. Для порівняння, у березні цінник був вищим – 29,15 гривні. Втім, і зараз він залишається ще рекордно високим.

Ціни на маринад. Фото: скрін Мінфін
Ціни на маринад. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

З м'ясом ситуація складніша. Так, кілограм свинини шашлик обійдеться у другій половині квітня 192,66 гривні. Якщо порівнювати із березнем, то цінник виріс на 12,50 гривні, а якщо згадати аналогічний період 2022 року, то майже на 48 гривень.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін Мінфін
Ціни на м'ясо. Фото: скрін Мінфін

Таким чином, мінімальний "набір" для невеликої порції шашлику - маринад і кілограм м'яса, обійдеться в середньому в 220,38 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв про шашлик можна забути? У Європі все частіше відмовляються від свинини – чого очікувати в Україні.

Також наш портал інформує, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, весняний зліт цін: у супермаркетах подорожчали рибні консерви - шпроти та сардини у "делікатесах".