Цільова грошова допомога від ООН у справах біженців знову доступна в Україні для тих, хто постраждав від дій російської федерації.

Одна особа може отримати суму в 6600 грн, а родині з трьох людей виплатять 19 800 грн. Про це йдеться на порталі UNHCR Україна.

Допомога ВПО, скріншот: YouTube
Допомога ВПО, скріншот: YouTube

Повідомляється, що з 18 квітня поновлено подачу заявок на отримання допомоги від ООН у справах біженців. УВКБ ООН відновило збір даних для надання допомоги. На виплати мають право не всі громадяни, а лише конкретні категорії, які також мають певні вразливості. Зазначається, що Агентство ретельно відбирає заявки.

По 2 200 грн протягом трьох місяців виплачують таким членам домогосподарства: дружині/чоловіку, їх дітям до 23 років, батькам і дідусям/бабусям, якщо вони перебувають на утриманні.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Допомога переселенцям, скріншот з відео
Допомога переселенцям, скріншот з відео

Для оформлення допомоги потрібно звернутися у місцевий центр збирання даних і принести пакет документів.

Для того, щоб оформити допомогу, слід фізично бути присутнім усім членам родини, що претендує на допомогу. Зазначено, що у разі проблеми з пересуванням, заявку направлять на дистанційну реєстрацію.

Кому належить допомога:

  • тим, хто має статус внутрішньо переміщеної особи від 24 лютого 2022 р.;
  • проживати в населеному пункті, яке постраждало від активних бойових дій, в Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській, Харківській, Чернігівській, Сумській областях;
  • повернулися до місця постійного проживання після вимушеного переміщення через бойові дії.

Фінансову допомогу надають заявникам, яки мають один чи кілька критеріїв вразливості. Якщо родина лише з батьком чи мамою і дитиною до 18 років або особою похилого віку (55 років і старше). Сім'я, якою опікується людина похилого віку та де є неповнолітня дитина або
родина з однією чи кількома особами з особливими потребами. Також у переліку вразливостей — прийомна сім'я, яка піклується про дітей без супроводу чи розлучених з батьками.

Гроші, скріншот з відео "Youtube"
Гроші, скріншот з відео "Youtube"

Це ще не все, також важливою умовою оформлення допомоги від ООН є відсутність фінансової підтримки від інших благодійних організацій. Плюс українці не повинні мати місячний дохід більш як 5 400 грн на одного члена родини.

Визначення відповідності критеріям вразливості відбувається на співбесіді у центрі збирання даних.

Нагадаємо, ми писали, що у ПФУ відповіли, як нараховується пенсія за втрати годувальника на дітей.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні виробники та супермаркети намагаються позбутися запасів сиру: що з цінами та попитом.

Також "Знай.ua" інформував, що ГО Help People евакуювали 20 тисяч людей з прифронтових та окупованих територій – це кожен 5-тий евакуйований.