На офіційній сторінці Пенсійного фонду України та на сайті відомства з'явилася інформація щодо пенсії у зв'язку із втратою годувальника, яка визнається відповідно до Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Її можуть одержати члени сім'ї покійного годувальника, які не були працевлаштовані та перебували на його утриманні за умови, що на день смерті годувальник мав страховий стаж від 1 до 15 років, залежно від віку на момент смерті.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Дітям пенсія за втратою годувальника призначається без урахування того, чи вони перебували на його утриманні. Щодо величини пенсії через втрату годувальника, то для двох і більше дітей вона становить 100% розміру пенсії за віком померлого годувальника.

Однак, якщо щомісячні пенсійні виплати не досягають 150% прожиткового мінімуму для трьох або більше членів сім'ї (з урахуванням усіх надбавок, різних підвищень, допомоги та всіляких інших доплат до соціальної виплати, які передбачені на законодавчому рівні, крім пенсій за особливі заслуги перед Батьківщиною та щомісячної доплати до пенсії через втрату годувальника членам сімей померлих шахтарів – внаслідок нещасного випадку на роботі).

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тоді, в цьому випадку, їм буде призначено щомісячну допомогу, розмір якої визначається Кабінетом міністрів України.

Пенсіонерка. Фото: YouTube
Пенсіонерка. Фото: YouTube

Щомісячна пенсійна виплата на трьох дітей не може бути нижчою за 3 139,50 грн (2093 грн х 150%, де 2093 – розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність).

Нагадаємо, Мінінтеграції вдалося врятувати пенсіонерку з окупованої Херсонщини: ворог і оком не моргнув

Як повідомляв "Знай.uа", у ПФУ назвали, скільки пенсіонерів отримують більше 10 тисяч гривень: статистика засмучує

Знай.ua писав, у яких випадках переселенців можуть позбавити виплат від держави: нагадування для ВПО