Експерти прогнозували падіння цін на продукти харчування в Україні після святкування Великодня. Зокрема, на різні овочі, м'ясо та бакалію. Ситуація за пару днів не стабілізується, особливо після підвищеного попиту, але деякі зміни вже зафіксували.

Покупцям показали, скільки коштує цукор, сіль і борошно у великих мережевих супермаркетах. Аналітики порталу "Мінфін" люб'язно поділилися свіжими даними.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Після Великодня, 17 квітня, пшеничне борошно торгової марки Хуторок коштує 22,20 грн/кг, у березні ціна була вищою – 22,95 грн/кг. Найдешевше можна придбати в Ашані за 20,90 грн/кг, трохи дорожче у Новусі – 23,49 грн/кг. Упаковка вагою два кілограми також подешевшала з 42,70 грн до 37,45 грн.

Ціни на борошно, дані Мінфін
Ціни на борошно, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За цей період зросли ціни на цукор, але трохи, всього на декілька копійок. У всіх великих супермаркетах встановлено однакову ціну на солодкий продукт - 33,90 грн/кг

Ціни на цукор, дані Мінфін
Ціни на цукор, дані Мінфін

Вартість морської харчової солі теж зрушила з місця – з 32,28 грн/кг до 33,05 грн/кг. Цінник коливається від 28,50 грн/кг у Варусі та до 37,60 грн/кг у МегаМаркеті.

Ціни на сіль, дані Мінфін
Ціни на сіль, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, що супермаркети перерахували ціни на популярну консервацію: скільки коштує зелений горошок та кукурудза.

Як повідомляв Знай.ua, одразу на 90 грн: у супермаркетах злетіли ціни на огірки та перець, скільки доведеться віддати за кіло.

Також портал Знай.ua писав, що про шашлик можна забути? У Європі все частіше відмовляються від свинини – чого очікувати в Україні