Згідно з ринковим аналізом журналу "Українське садівництво", очікувати високих цін на ягоди, зокрема малину, у 2023 році не слід.

Ситуація з цінами на ягоди стабілізувалася порівняно з початком року, хоч попит залишається обмеженим. Президент цієї асоціації Ірина Кухтіна повідомила, що попит існує тільки на ягоди вищої якості, такі як малина 95/5 та ягоди класу А, яких зараз на ринку небагато.

Малина, фото: скріншот з відео
Малина, фото: скріншот з відео

Крім того, значні залишки малини та інших ягід ще зберігаються на польських складах, куди їх відправили під час відключень електроенергії.

Ціни на ягоди на світовому ринку цього року нижчі, але на вітчизняному ринку вони коригуватимуться залежно від попиту та пропозиції. Ірина Кухтіна пояснила, що з одного боку Україна втратила великі обсяги ранньої суниці суниці на Півдні, з іншого боку, купівельна спроможність населення обмежена.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

малина, скріншот з відео
малина, скріншот з відео

Отже, у 2023 році споживачі не повинні очікувати високих цін на ягоди, зокрема на малину, адже ринкова ситуація виявляється більш стабільною, ніж багато хто міг подумати.

Водночас попит на ягоди вищої якості залишається, а купівельна спроможність населення продовжує впливати на ціни на вітчизняному ринку.

Нагадаємо, сезон полуниці не за горами: медики нагадали, кому небезпечно їсти ягоду

Як повідомляв "Знай.ua", супермаркети перерахували ціни на популярну консервацію: скільки коштує зелений горошок та кукурудза.

Знай.ua писав, домашній або магазинний: як визначити який популярний соус корисніше