Овочі в Україні дорожчають рекордними темпами, але покупців заспокоюють тим, що як тільки на ринок надійде врожай із відкритого ґрунту, ціни підуть на спад. Але поки що аналітики зафіксували чергові зміни на ринку в другій половині квітня.

На українському ринку подорожчала білокачанна капуста та морква, але незначно, як повідомили аналітики проекту EastFruit. У той же час почав падати мінімальний рівень цін на цибулю, а от картопля і буряк залишається такими ж доступними для покупців.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

Огірки та томати теж дорожчають, лише за один тиждень вартість імпортних томатів зросла в 1,5 раза. Також через ажіотаж перед Великоднем злетіла вартість болгарського перцю та пекінської капусти, але експерти обіцяють здешевлення.

Зелень ніяк не змінилася у вартості, проте аналітики відзначили зниження мінімального рівня ціни на петрушку та зростання на цибулю-порей.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У сегменті фруктів та ягід ціни зростали у квітні. Найсильніше подорожчали цитрусові та гранат. Водночас ківі дешевшає, а яблука залишаються стабільними. Крім того, аналітики проекту раніше повідомляли, що в Україні суттєво зріс попит на розсаду тепличних овочів.

Моніторинг цін, дані EastFruit та УкрОпт
Моніторинг цін, дані EastFruit та УкрОпт

Раніше ми писали про те, що в Україні падають ціни на сало: скільки покупцям обійдеться кілограм солоного і домашнього

Як повідомляв Знай.ua, у супермаркетах обвалили ціни на гречку, соняшникову олію та яйця: скільки коштуватимуть продукти українцям

Також портал Знай.ua писав, що весняний зліт цін: у супермаркетах подорожчали рибні консерви - шпроти та сардини у "делікатесах"