Гендиректор індустріальної молочної компанії (ІМК) Алекс Ліссітса на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, посилаючись на дані Agrarheute, заявив, що в Німеччині відбувається зниження споживання м'яса.

Через це він проаналізував, як ця ситуація може вплинути безпосередньо на український ринок.

Свинина. Фото: скрін youtube
Свинина. Фото: скрін youtube

За минулий рік середнє споживання м'яса становило 52 кг на особу, що на 4,2 кг менше, ніж у 2021 році. Це найнижчий показник з початку статистики 1989 року.

Протягом останнього десятиліття споживання м'яса на душу населення зменшилось майже на 9 кг (у 2012 році – 60,9 кг). Алекс Ліссітса заявляє, що найбільше впало споживання свинячого м'яса. У 2022 році кожен німець з'їв у середньому 29 кг, у 2020 році – приблизно 31 кг на особу. 2012 року це було близько 39 кг. Споживання білого м'яса душу населення зменшилося на 900 р – до 8,7 кг проти минулим, пташиного м'яса – на 400 р – до 12,7 кг.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

"Чому я постійно звертаю увагу на споживчі тренди в Європі, адже при формуванні нашої довгострокової аграрно-політичної стратегії потрібно дуже чітко розуміти, де саме наші ринки збуту тієї чи іншої аграрної продукції. Особливо в контексті дискусій про додану вартості в агросекторі та нашому майбутньому в ЄС", - зазначив він.

Нагадаємо, рекордне подорожчання: українців приголомшили новими цінниками на рис.

Як повідомляв "Знай.uа", весняний зліт цін: у супермаркетах подорожчали рибні консерви - шпроти та сардини у "делікатесах"

Знай.ua писав, в Україні падають ціни на сало: скільки покупцям обійдеться кілограм солоного і домашнього