Витрати українців на продукти харчування зростають з кожним місяцем, адже цінники практично невпинно повзуть нагору. Ця цінова тенденція спостерігається у всіх категоріях продуктів, зокрема популярних консервів. Наприклад, у квітні помітно подорожчали шпроти та сардини. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУкраїнцям стало дедалі складніше дозволяти собі такий популярний продукт, як риба. Причому це стосується як свіжої риби, так і популярних консервів - шпрот і сардин. У середині квітня у супермаркетах спостерігається підвищення цін на цю продукцію.
Так, станом на 15 квітня шпроти торгової марки "Аквамарин" у маслі в середньому продаються по 69,10 гривні за баночку 150 грамів. Для порівняння у березні середній цінник був помітно нижчим – 61,99 гривні.
Сардини натуральні подорожчали не так значно. Якщо у березні за баночку 230 грамів у середньому доводилося заплатити 57,89 гривні, то у квітні цінник зріс до 58,30 гривні. Цінники на товар варіюються від 51,60 до 64,99 гривні, залежно від торгової мережі.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.
Також наш портал інформував, свіжа рибка стала доступнішою, а заморожена - поки що "делікатес": як змінилися цінники в супермаркетах.
Крім того, ми писали всі ставки на новий урожай: коли українці побачать дешеву цибулю та інші овочі "борщового набору".