Витрати українців на продукти харчування зростають з кожним місяцем, адже цінники практично невпинно повзуть нагору. Ця цінова тенденція спостерігається у всіх категоріях продуктів, зокрема популярних консервів. Наприклад, у квітні помітно подорожчали шпроти та сардини. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям стало дедалі складніше дозволяти собі такий популярний продукт, як риба. Причому це стосується як свіжої риби, так і популярних консервів - шпрот і сардин. У середині квітня у супермаркетах спостерігається підвищення цін на цю продукцію.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 15 квітня шпроти торгової марки "Аквамарин" у маслі в середньому продаються по 69,10 гривні за баночку 150 грамів. Для порівняння у березні середній цінник був помітно нижчим – 61,99 гривні.

Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін
Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Сардини натуральні подорожчали не так значно. Якщо у березні за баночку 230 грамів у середньому доводилося заплатити 57,89 гривні, то у квітні цінник зріс до 58,30 гривні. Цінники на товар варіюються від 51,60 до 64,99 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, свіжа рибка стала доступнішою, а заморожена - поки що "делікатес": як змінилися цінники в супермаркетах.

Крім того, ми писали всі ставки на новий урожай: коли українці побачать дешеву цибулю та інші овочі "борщового набору".