Поки Верховна Рада розглядала питання відновлення доплати українським військовослужбовцям у розмірі 30 000 гривень, у Черкасах вирішили вчинити сміливіше, що стосується допомоги воїнам ЗСУ.

Депутати міської ради пропонують власні зміни до "Програми соціальної підтримки захисників та їхніх сімей" на 2022-2024 роки. Про це повідомляє видання "АрміяІнформ".

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Зокрема, внесені зміни передбачають щорічну грошову допомогу до Дня знань для дітей загиблих учасників Революції Гідності, на яку поширюється дія програми "Разом із дітьми захисників України".

Міська програма пропонує набір пільг для наших воїнів, включаючи одноразові виплати при пораненні – 5000 гривень, та грошову допомогу до Дня Незалежності (1 тисяча гривень).

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Програма передбачає одноразову грошову компенсацію з міського бюджету на купівлю автомобілів для шести захисників із Черкас, що втратили кінцівки. При цьому компенсація не повинна перевищувати 180 прожиткових мінімумів.

Водночас члени сімей військових отримують щомісячну стипендію у розмірі чотирьох тисяч гривень, щорічну допомогу на оздоровлення — п'ять тисяч гривень та знижку на оплату ЖКП.

Ці заходи свідчать про активну підтримку та забезпечення соціального захисту військовослужбовців та їхніх сімей на місцевому рівні, доповнюючи державні програми пільг та компенсацій.

Нагадаємо, в Україні хочуть удвічі підняти соціальну виплату для однієї категорії громадян: через війну стає все складніше

Як повідомляв "Знай.ua", зачекайте два місяці? Що робити, якщо допомога для ВПО не виплачують

Знай.ua писав, українцям спростять оформлення житлової субсидії: до яких змін потрібно готуватися