Президент України Володимир Зеленський підписав закон №2981-IX, який запроваджує зміни до правил призначення пенсій для деяких українців. Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр".

Нововведення стосується українців, які мешкають на тимчасово окупованих територіях. Даної категорії пенсія призначатиметься з дня отримання права на неї.

Пенсіонер, фото: Знай.ua
Пенсіонер, фото: Знай.ua

"Потреба у прийнятті закону виникла у зв'язку з тим, що мешканці тимчасово окупованих територій не можуть вчасно звернутися за призначенням пенсії особисто до органів Пенсійного фонду, а також через інтернет-портал ПФУ через відсутність інтернету та мобільного зв'язку", - йдеться у повідомленні.

Пенсіонерка, фото: Знай.ua
Пенсіонерка, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Наприклад, якщо пенсіонер, який мешкає в окупації, виходить на заслужений відпочинок за віком, то пенсія призначається з дня, що настає за днем ​​досягнення пенсійного віку. Пенсія у зв'язку з інвалідністю призначається з дня, коли людина отримала групу інвалідності.

Ці правила діятимуть протягом воєнного стану та ще три місяці після його завершення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вистачить скаржитися, допоможіть грошима: у ПФУ розповіли, як працюватимуть меценатські пенсії.

Також наш портал інформував, індексація пенсій в Україні: кому у червні та липні прийдуть нові виплати "заднім числом".

Крім того, ми писали, що українцям спростять оформлення житлової субсидії: до яких змін потрібно готуватися.