До 1 травня 2023 року українці зобов'язані подати річну податкову декларацію про доходи та майнове становище. Стосується це не лише громадян, які залишилися в Україні, а й тих, хто виїхав із країни через повномасштабну війну. Якщо доходи не задекларувати, можна отримати серйозний штраф. Про це пише telegram-канал Батальйон "Монако".

Українським біженцям до 1 травня потрібно подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи, отримані за кордоном, та сплатити з них 19,5% податків. При цьому фінансова допомога від іншої держави не підлягає оподаткуванню.

Українські біженці у Польщі. Фото: скрін youtube
Українські біженці у Польщі. Фото: скрін youtube

Зазначається, що загальну суму можна зменшити на суму податків, виплачених в іншій країні, втім, 1,5% від доходів доведеться сплатити за будь-яких обставин.

Після сплати податку українським біженцям доведеться ще отримати довідку, в якій буде вказано суму сплаченого податку та збору. Документ також потрібно буде "легалізувати" у закордонній дипломатичній установі України країни, де було отримано дохід.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Українські біженці, скріншот з відео
Українські біженці, скріншот з відео

Не виконання цих вимог загрожує чималим штрафом. Якщо українські біженці не встигнуть подати декларацію до 1 травня, то на них можуть накласти адміністративну відповідальність у вигляді застереження або штрафу у розмірі 3-8 тисяч гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, що українців звільнили від популярного податку: хто може не платити.

Також наш портал інформував, що українці зможуть отримати одноразову допомогу від держави: хто може претендувати на виплати.

Крім того, ми писали, українцям нагадали про податок на квартири: коли і скільки потрібно сплатити.