В українців з'явився шанс влаштувати справжнє "свято живота", адже в супермаркетах знизилися ціни на рибу. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Протягом зимових місяців в українських супермаркетах фіксувалися високі та навіть рекордні цінники на рибу. З огляду на низьку купівельну спроможність багатьох громадян можна зробити висновок, що риба стала практично недоступною, особливо для пенсіонерів і людей, які живуть на допомогу. У квітні ситуація із цінниками почала змінюватися.

Риба. Фото: скрін youtube
Риба. Фото: скрін youtube

Оселедець

Так, станом на 13 квітня оселедець слабосолона в середньому коштує 143,40 гривні за кілограм. Це все ще рекордно дорого, але вже дешевше, ніж у березні, коли середній цінник сягав 145,71 гривні за кіло. Діапазон цін на оселедець досить широкий – від 119,90 до 198,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Свіжа риба

Короп живий став набагато доступнішим - цінник знизився з 171,60 до 133,95 гривні за кілограм. Найдешевше короп продається в Auchan – 119,00 гривні за кілограм. В той самий час короп потрошений коштує на порядок дорожче – у середньому 157,45 гривні за кіло. Варто зазначити, що таким самим цінником був і в березні.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українцям обіцяють зниження цін на гречку: основна крупа стане доступнішою.

Також наш портал інформував, що до пасхи не буде ковбаски: в Україні сильно злетіли ціни на м'ясні продукти, але це ще не межа.

Крім того, ми писали майже на 40 гривень дешевше: супермаркети порадували зниженням цін на помідори.