В Україні суттєво подорожчали м'ясні продукти, але є обнадійливі прогнози, що цінники почнуть знижуватися. Коли чекати на здешевлення, розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

Так, вартість м'яса в Україні зросла на 30%. При цьому цінники на продукцію багато в чому залежать від сезонних факторів, наприклад, перед Великодніми святами попит зростає, а разом з ним і вартість. Коли активність покупців знижується - ціни падають, і цього року буде так само.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Подорожчання становить у межах 30%. У цих продуктів є певна сезонність. Зменшення попиту - як тільки починається велика посада і зростання попиту різкіше ближче до Великодня, оскільки вже люди готуються до свята. Тому очікується певне здешевлення", - заявив Тарас Висоцький. .

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube
Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами заступника голови Мінагрополітики, на серйозне зниження цін на м'ясо сподіватися не варто, ймовірно, до кінця весни вартість впаде на 5-7%. Подальші цінники на м'ясо залежатимуть від ситуації із зерновими, новим урожаєм та кормами для худоби.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, йогурт, творог і кефір: супермаркети оновили ціни на популярну "молочку", що коштуватиме дешевше.

Також наш портал інформував, дорожчають зі швидкістю світла: супермаркети перерахували ціни на сардельки та сосиски, недешеве задоволення.

Крім того, ми писали, до паски не буде ковбаски: в Україні сильно злетіли ціни на м'ясні продукти, але це ще не межа.