Для наших дорогих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. У Пенсійному фонді розповіли, як впливають добровільні пожертвування на розмір виплат родичів тих, хто платіж робить.

Запитання постали після того, як українцям розповіли, що є можливість покращити фінансове становище своїх близьких за допомогою добровільних вкладень.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на офіційному порталі Пенсійного фонду України.

Оформлення пенсії Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії Фото: скрін youtube

Українка поставила питання, яке звучить так: "Чи можу я укласти договір про добровільну участь за маму-пенсіонерку, і таким чином збільшити її пенсію?".

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Публікація ПФУ, скріншот: YouTube
Публікація ПФУ, скріншот: YouTube

У Пенсійному фонді України відповіли, що якщо мати вже пенсіонерка, то сплатити за неї добровільні внески неможливо. Збільшити розмір пенсійної виплати можна лише за допомогою благодійних пожертвувань. У цих поняттях є дуже значна відмінність, і їх необхідно розрізнити.

Оформлення пенсії онлайн. Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії онлайн. Фото: скрін youtube

"У разі здійснення персоналізованої благодійної пожертви 70% суми спрямовується для виплати пенсії обраному пенсіонеру, а решта 30% - на фінансування пенсій інших пенсіонерів", - відповіли представники Пенсійного фонду України.

Нагадаємо, 80-річна пенсіонерка "віддала" 96 літрів крові та потрапила до Книги рекордів Гіннесса: "Потрібна, щоб рятувати".

Раніше повідомлялося, що гроші від міжнародних фондів потрібно декларувати? Українцям пояснили важливі нюанси.

Також, українцям спростять оформлення житлової субсидії: до яких змін потрібно готуватися.