Для всіх українців, котрі звертають увагу на цінники соціальних продуктів, є дуже важливі новини. Справа в тому, що великі українські супермаркети оновили ціни на гречку, рис та макарони. Перед приходом великого православного свята деякі продукти значно зростають у ціні, магазини навіть не влаштовують акції.

Станом на 13 квітня супермаркети значно опустили ціни на популярну серед громадян крупу – гречана каша стала дешевшою. А ось рисова крупа навпаки – подорожчала.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".

Бакалія. Фото: Знай.UA
Бакалія. Фото: Знай.UA

Вартість гречки

Згідно з відкритою інформацією, за місяць найбільше змінилася вартість гречки. Вона порівняно з березнем подешевшала з 64,43 грн/кг до 58,23 грн/кг. Цінник на неї коштує від 49,90 грн/кг (Ашан) до 69,90 грн/кг (Метро).

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Ціни на гречку, скріншот: Minfin
Ціни на гречку, скріншот: Minfin

Вартість рису

А ось довгий рис додав у ціні з 84,04 грн./кг до 86,40 грн. Його вартість стартує 64,90 грн/кг (Варус) та сягає 107,89 грн/кг (Метро).

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Ціни на макарони

Тим часом, макарони додала в ціні лише 9 копійок, склавши 30,35 грн/кг. Наприклад, на полицях Новус вона продається 26,69 грн/кг, а ось в Ашан вони коштуватимуть 38,70 грн/кг.

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Нагадаємо, перед Великоднем українців дурять у супермаркетах: на які продукти слід звернути увагу.

Раніше повідомлялося, українські супермаркети піднесли покупцям великодній "цінопад" на цукор, сіль та борошно.

Також, вже після Великодня: в Україні прогнозують зниження цін на низку продуктів.