Держава навіть за умов війни намагається виконувати всі соціальні зобов'язання перед українцями, зокрема, вчасно виплачувати пенсії. Втім, деяких пенсіонерів можуть позбавити права на виплати. У яких випадках це може статися, повідомляє "24 канал".

Повномасштабна війна змусила мільйони українців залишити будинок та стати біженцями в інших країнах. Зокрема з України виїхало чимало пенсіонерів, частина з яких ризикує втратити право на пенсійні виплати.

Пенсіонери. Фото: Youtube
Пенсіонери. Фото: Youtube

У Пенсійному фонді зазначають, що припинити виплачувати пенсію можуть лише пенсіонерам, які виїхали за кордон на постійне місце проживання. У таких випадках міграційна служба інформує про оформлений виїзд та нарахування пенсії людині припиняється.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Втім, пенсіонери, які виїхали на постійне місце проживання в іншу країну, мають шанс отримати пенсію за 6 місяців. Для цього необхідно подати відповідну заяву до органів ПФУ та надати документи про виїзд на постійне місце проживання. У такому разі буде здійснено виплату пенсії за пів року, рахуючи з місяця, наступного за місяцем зняття з обліку за місцем проживання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на підвищення можна не сподіватися: у ПФУ розповіли, кому з працюючих пенсіонерів не перерахують виплати.

Також наш портал інформував, все залежить від того, скільки часу працюєш: у ПФУ пояснили, як розраховують страховку у разі нещасного випадку на роботі.

Крім того, ми писали, чи пенсію розрахували неправильно? Як в Україні перевірити реальний розмір заслужених виплат.