В Україні активно знижуються ціни на столові буряки. Овочі вже продають майже за безцінь: у 1,6 раза дешевше, ніж у першій половині квітня минулого року. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Дані щоденного моніторингу свідчать, що в Україні продовжують падати ціни на буряки. Лише з початку поточного тижня овоч на українському ринку втратив у ціні в середньому 17%. Виробники згодні відвантажувати овоч за ціною в межах 4-6 гривень за кілограм, залежно від обсягу партії та якості продукції.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Аналітики наголошують, що виробники змушені йти на такі цінові коригування навіть за умов стрімкого скорочення якісного буряка.

Причиною такого рекордного "цінопада" став вельми стриманий попит на коренеплід, при тому, що у сховищах залишається чимало запасів буряків, якість яких стрімко погіршується.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

На даний момент цінники на буряки в Україні в середньому в 1,6 раза нижчі, ніж були за аналогічний період 2022 року. При цьому вартість, ймовірно, продовжить знижуватись і надалі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що популярні овочі для весняного салату подешевшали: скільки хочуть за молоду капусту та огірки в українських супермаркетах.

Також наш портал інформував, свіжа рибка стала доступнішою, а заморожена - поки що "делікатес": як змінилися цінники в супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни падають разом із ртутним стовпцем: українські супермаркети оновили вартість картоплі, цибулі та капусти.