В Україні "позолотіли" такі популярні овочі як цибуля, моркви та помідори. Однак, така тенденція спостерігається також в інших країнах і незабаром ціни стабілізуються. Про це заявив міністр агрополітики та продовольства Микола Сольський в інтерв'ю виданню glavcom.

Микола Сольський наголосив, що сильно на вартість овочів впливає сезонність, але цього року до неї додалися й інші чинники, наприклад ситуація у Туреччині, яка є найбільшим постачальником томатів до Європи. Чиновник заявив, що овочі подорожчали не лише в Україні, а й в інших країнах і додав, що це "закони ринку".

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

"Більш того скажу: у принципі завжди так було, є і буде не тільки у нас, а й в інших країнах. А ми щороку наприкінці зими – на початку весни дивуємося, чому овочі дорожчають. Просто є певні закони ринку", - наголосив міністр.

Супермаркет, овочі: фото Знай.ua
Супермаркет, овочі: фото Знай.ua

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Якщо з огірками, помідорами та бананами все зрозуміло, то багато українців не розуміють, чому рекордно злетіли ціни на моркву та цибулю, які вирощуються всередині країни. Микола Сольський пояснив, що їхня доля, як у гречки. Так, коли цінник високий, всі починають їх сіяти, а коли вартість падає - всі перестають сіяти. Через це утворюється дефіцит і цінники злітають. 2023 року на подорожчання цибулі сильно вплинула війна, адже в Херсоні та Миколаєві було втрачено багато врожаю.

Овочі та фрукти, ринок: фото ttelegraf
Овочі та фрукти, ринок: фото ttelegraf

Міністр прогнозує, що незабаром українці спостерігатимуть зниження цін на овочі. Імовірно, це розпочнеться з другої половини травня.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям обіцяють зниження цін на гречку: основна крупа стане доступнішою.

Також наш портал інформував, до пасхи не буде ковбаски: в Україні сильно злетіли ціни на м'ясні продукти, але це ще не межа.

Крім того, ми писали майже на 40 гривень дешевше: супермаркети порадували зниженням цін на помідори.