Українським переселенцям під час війни доступні різні виплати та пільги, але на цьому список не закінчується. Наразі держава планує спростити погашення споживчих кредитів для осіб зі статусом ВПО.

Про це йдеться у законопроектах №9051 та №9052, які Верховна Рада ухвалила у першому читанні, повідомляють у Мінреінтеграції. Передбачається погашення таких кредитів: на лікування, ремонт житла, придбання побутової техніки, навчання тощо. Усі вони повинні мати надвисоку відсоткову ставку – 50-100% річних.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Влада планується запровадити механізм обов'язкової реструктуризації, поки в країні діє воєнний стан і протягом 30 днів після його закінчення чи скасування. У зазначений період кредиторам та колекторам забороняється вимагати, щоб клієнти виплатили заборгованість.

Однак такий привілей діятиме не для всіх. Переселенці повинні відповідати таким вимогам:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще
  • Мати статус ВПО, постійно проживати чи виїхати з території, де ведуться бойові дії чи тимчасово окупованих територій;
  • Не мати простроченої заборгованості станом на 24 лютого 2022 року.

ВПО зможуть скористатися такою можливістю, якщо їх єдиним джерелом доходу є державна та соціальна матеріальна допомога (пенсії, благодійні виплати). Крім того, сукупний дохід таких громадян не повинен перевищувати двох мінімальних зарплат - зараз 13 400 грн.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Нагадаємо, 230 гривень зверху: українці можуть отримати доплати до пенсії, кого стосується

Раніше ми писали про те, що курс долара похитнеться: експерти дали прогноз на наступний місяць