Ми вже писали раніше, що стосується готовності Верховної Ради до ухвалення у другому читанні закону про реконструкцію хрущовок.

Як відомо, станом на 2019 рік, за даними місцевих органів влади, на території України зареєстровано 30 380 багатоквартирних будинків, що належать до старого житлового фонду.

"Хрущовка", фото wikipedia
"Хрущовка", фото wikipedia

Як виявилося, якщо раніше закон передбачав необхідність 100% згоди мешканців на знесення старого житла... тобто навіть один голос міг багато чого вирішити. То зараз потрібно лише 75%.

Законопроект згадує "маневрове житло", але відсутні відповідні визначення та регулювання. Тому зрозуміти, що мають на увазі - неможливо.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, стверджує, що слід обговорити модернізацію енергетичної та житлово-комунальної інфраструктури, щоби не будувати нових висоток на старих інженерних мережах.

За його словами, малоймовірно, що буде реалізовано варіант реконструкції старих будинків, наданий законопроектом, оскільки будівельники не захочуть упустити можливість заробітку від будівництва нових будівель із великою кількістю квартир.

Хрущовка, скріншот: YouTube
Хрущовка, скріншот: YouTube

Важливо врахувати інтереси мешканців, які проживають у застарілому житловому фонді, та забезпечити рівний доступ до інфраструктурних об'єктів, зокрема дитячих садків, шкіл, зон відпочинку та громадського транспорту.

Нагадаємо, у Росії під наглядом пожежників випадково спалили півсела

Як повідомляв "Знай.uа", "хрущовки" хочуть зносити: мешканців виселятимуть примусово

Знай.uа писав, субсидії дадуть навіть без договору про оренду: допомога на комуналку для переселенців стала ближчою