З 1 квітня 2023 року виплати перерахували для українців, які вийшли на пенсію за віком, але продовжують працювати. Це дозволило збільшити розмір виплат, оскільки страховий стаж також зріс. Але гроші таким особам видадуть не одразу, а лише у червні.

Оскільки українцям виплатять пенсію влітку, вони отримають до зарплати одразу тримісячну надбавку. У Пенсійному фонді пояснили, чому гроші прийдуть із затримкою.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Перерахунок проводять кожні два роки для тих, хто вийшов на пенсію, але продовжує працювати. Така процедура можлива лише в тому випадку, якщо з попередньої індексації пройшло не менше 1 року. Однак страховий стаж не повинен зрости на цей термін, фактичний приріст врахують під час перерахунку.

Також у ПФУ враховують роботу українця у першому кварталі поточного року. Але річ у тому, що роботодавці мають право подавати інформацію про зарплати за 1 квартал до 10 травня. Тобто ще невідомо, хто і як працював у цей час.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Виходячи з цього, перерахунок із технічних причин можуть провести лише з середини травня. А наступного місяця пенсіонери отримають свої законні та оновлені виплати, в які врахують надбавку за три місяці.

Раніше ми писали про те, як відбувається перерахунок пенсій літнім людям, якщо стажу дуже мало: є нюанси

Як повідомляв Знай.ua, підвищення пенсійного віку на 5 років: кому доведеться знайти в собі "другу молодість"

Також портал Знай.ua писав, що українці можуть отримати у спадок соціальні страхові виплати родичів: у ПФУ пояснили, як працює механізм