Допомога від ACTED надається внутрішньо переміщеним особам з Донецької, Луганської, Харківської, Сумської, Чернігівської, Миколаївської, Запорізької та Херсонської областей.

Пріоритет призначення допомоги мають такі категорії громадян: самотні матері чи батьки, що самостійно виховують дітей, люди похилого віку від 60 років і старше, сім'ї, які виховують дітей з інвалідністю, багатодітні сім'ї, сім'ї з вагітними та годуючими жінками та з малорухливими людьми, які потребують сторонньої турботи, а також сім'ї, у яких через бойові дії повністю чи частково пошкоджено житло.

Розмір допомоги складає 2200 гривень на місяць на одну особу, що означає, що за три місяці на одного члена сім'ї можна отримати 6600 гривень. Гроші можна отримати на картку Ощадбанку або у відділення цього банку, або через відділення Укрпошти.

Для отримання допомоги потрібно зареєструватися та подати заявку, вказавши паспортні дані, ідентифікаційний код, свідоцтва про народження дітей та реквізити банківської картки Ощадбанку, якщо бажаєте отримати грошову допомогу на картку. ACTED розглядає заявку протягом місяця і повідомляє заявника, чи призначена йому допомога, чи ні, надсиланням SMS-повідомлення на вказаний при реєстрації номер телефону.

Раніше ми розповідали: Українським пенсіонерам перерахують пенсії заднім числом

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадуємо: Чому не індексують нові пенсії

Також: Грошова допомога при похованні пенсіонера