Навіть під час воєнного стану українці можуть отримати від держави фінансову допомогу при похованні пенсіонера. Виплати у вигляді двомісячної пенсії провадяться лише за наявності необхідних документів. Про це повідомила адвокат Дар'я Тарасенко, передає Донбас24.

Грошова компенсація за поховання пенсіонера виплачується особі, яка здійснила поховання. Якщо похорон був за рахунок держави, то отримання допомоги неможливе. Розмір виплати складає двомісячну пенсію померлого.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Втім, для військових пенсіонерів допомога збільшена – у вигляді тримісячної пенсії, але не менше ніж п'ятиразовий розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (12 405 грн).

За допомогою слід звертатися до найближчого сервісного центру Пенсійного фонду України та мати при собі низку документів:

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще
  • Документ, що засвідчує особу заявника;
  • Заявка про виплату допомоги на поховання (заповнюється дома);
  • Витяг з Державного реєстру актів громадянського стану громадян про смерть.

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

Наголошується, що якщо пенсіонер пішов із життя за межами України, достатньо надати свідоцтво про смерть або інший документ, легалізований відповідно до законодавства країни, де знаходилася людина.

Раніше портал Знай повідомляв, чому українці можуть залишитись без пенсії: на що слід звернути увагу.

Також наш портал інформував, кому з українців автоматично призначатимуть пенсію: у Раді ухвалили закон.

Крім того, ми писали, пенсіонерам підказали, де шукати роботу після виходу на заслужений відпочинок.