Українцям зараз доводиться купувати цибулю за рекордною ціною, хоча раніше це був один із найдоступніших овочів. На ситуацію насамперед вплинула російська окупація. Проте всіх більше цікавить питання, коли почнеться здешевлення.

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін в ефірі телемарафону повідомив, що зараз цибуля в Україну приїжджає навіть із Єгипту, а до війни основні постачання забезпечувала Херсонська область.

Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua
Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua

Однак, незважаючи на труднощі, ціни почнуть знижуватися вже на початку літа, коли українські фермери масово посадять цибулю через її вигідність. До Великодня слід очікувати подорожчання на 3-4%.

"Така ситуація з цибулею у нас продовжиться до середини червня. Я не думаю, що ціна буде сильно зростати, тому що вже почалися поставки цибулі з теплих країн. Хіба що перед Великодніми святами ми побачимо десь 3 -4% зростання", - розповів експерт.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Пенздін нагадав, що цибуля зросла в ціні за рік у 2,5 рази, а морква - у два рази, але при цьому вартість картоплі не змінилася. За його словами, фермери активно почнуть засаджувати цибулю, оскільки це вигідно, тому до осені ціна вже знизиться суттєвіше. На той час на ринки почне надходити цибуля з відкритого ґрунту.

Вирощування цибулі, кадр з відео
Вирощування цибулі, кадр з відео

Нагадаємо, ціни падають разом із ртутним стовпцем: українські супермаркети оновили вартість картоплі, цибулі та капусти.

Раніше ми писали про те, що подорожчання набирає обертів: яловичина в українських супермаркетах вже на "вагу золота", на скільки зросли ціни