В Україні кілька разів злетіли ціни на цибулю, адже вітчизняної продукції на ринку майже не залишилося і овоч вводиться з інших країн. У квітні українські супермаркети порадували зниження цін на цибулю, але поки що лише на зелену. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Серед овочів цибуля стала чи не абсолютним рекордсменом з подорожчання. Дефіцит овочів на внутрішньому ринку утворився суттєвий, і експерти вважають, що покрити його навіть з урахуванням нового врожаю буде вкрай важко. Водночас у супермаркетах впали ціни на зелену цибулю.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Станом на 8 квітня зелену цибулю у середньому можна купити за 41,77 гривні за 100 грамів. У березні цінник був майже на гривню вищим – 42,66 гривні. Вартість зеленої цибулі коливається в межах 40,90-42,90 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Водночас середній цінник на цибулю в супермаркетах досягає позначки 56,27 гривні за кілограм. У березні середньомісячний цінник був трохи нижчим – 56,08 гривні. Цінники варіюються від 49,40 до 69,90 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, скільки доведеться "відвалити" за великодній кошик у 2023 році: без помідорів та огірків вже більше 1000 грн.

Також наш портал інформував, свіжа рибка стала доступнішою, а заморожена - поки що "делікатес": як змінилися цінники в супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від весняних овочів повіяло холодом: супермаркети підняли ціни на огірки, помідори та болгарський перчик.