Для всіх наших читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. На цей раз ми пропонуємо дізнатися, як перевірити, чи правильно розрахована пенсія, і що робити, якщо є сумніви.

До українських журналістів, які мають досвід із питань пенсійних справ, звернувся мешканець одеської області. Свого часу ПФУ надав йому розрахунок пенсії та її складових на жовтень 2017 року та на грудень 2022 року.

Читач порталу "На пенсії" надіслав ці цифри та запитує у листі: "Чи все тут правильно розраховано?".

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

На жаль, дати докладну відповідь на таке прохання досить складно. На перший погляд, пенсія розрахована правильно, і наведена у розрахунках формула вірна. До пенсії також встановлено доплати за стаж, надбавку за статус дитини війни та вікову надбавку особам старше 80 років.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Якщо всі дані правильно внесені, пенсію автоматично розраховує комп'ютерна програма.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Якщо у вас є якісь сумніви щодо правильності її розрахунку, то перевірити це можуть лише в обласному управлінні або в сервісному центрі Пенсійного фонду, де знаходиться ваша пенсійна справа.

У такому разі вам потрібно звернутися із заявою до цих установ: спочатку до сервісного центру, а якщо відповіді вас не влаштує – до обласного управління ПФУ.

Нагадаємо, субсидії дадуть навіть без договору про оренду: допомога на комуналку для переселенців стала ближчою.

Раніше повідомлялося, "Держава має брати витрати пенсіонера на себе": у ПФУ зізналися, кому збільшили виплати на 500 гривень.

Також, майбутнім пенсіонерам можна видихнути, виплати призначать автоматично: у Раді ухвалили закон.