В українських супермаркетах продовжують підніматися ціни, зокрема на такі базові продукти, як хліб. У перший тиждень квітня хлібобулочні вироби помітно подорожчали порівняно з березневими цінами. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Незважаючи на уповільнення інфляції, цінники на продукти харчування продовжують повзти вгору. Не виняток і один із головних продуктів - хліб.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 7 квітня батон "Рум'янець" нарізка в середньому пропонується по 23,30 гривні за буханець 450 грамів. Для порівняння, у березні середній цінник був більш ніж на гривню нижчою – 22,07 гривні.

Батон "Київський Нарізний" піднявся в ціні з 26,39 до 27,50 гривні за буханець вагою 500 грамів. Водночас, батон "Хлібодар Дніпровський" пшеничний у ціні не змінився і коштує, як і в березні - 12,40 гривні за 500 грамів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

До речі, дорожчають і інші хлібобулочні вироби, наприклад лаваш. Так, лаваш "Кавказький" підвищився в ціні з 23,64 до 24,80 гривні за 230 грамів. Лаваш "Перський" пропонується в середньому по 25,94 гривні за 230 грамів, що трохи дорожче, ніж було у березні – 25,22 гривні.

Ціни на лаваш. Фото: скрін Мінфін
Ціни на лаваш. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні знову подорожчало молоко: які ціни в супермаркетах і де можна купити дешевше.

Також наш портал інформував, в Україні дешевшає сіль, але дорожчає цукор: у яких супермаркетах найвигідніші ціни.

Крім того, ми писали, що в Україні подорожчали деякі алкогольні напої: на що злетіли ціни за місяць.