Українцям стає дедалі важче хоч зрідка дозволити собі м'ясо, оскільки цінники у супермаркетах піднімаються божевільними темпами. Наприклад, першого тижня квітня помітно подорожчала яловичина. Скільки доведеться викласти за кілограм м'яса, свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Пенсії та зарплати українців не встигають за стрімким зростанням цін у продуктових магазинах. Купівельна спроможність громадян за час повномасштабної війни суттєво знизилася та продовжує падати, оскільки ціни не стоять на місці.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, першого тижня квітня в українських супермаркетах спостерігається підвищення цін на яловичину. Станом на 7 число середній цінник на гуляш становить 244,81 гривні за кілограм. Для порівняння, у березні середньомісячний цінник становив 237,94 гривні за кіло. Цінники на товар коливаються в межах 198,95-299,00 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Яловичі ребра також коштуватимуть українцям дорожче, ніж у березні. Середній цінник піднявся із 144,49 до 152,98 гривні за кілограм. Вартість ребер варіюється від 140,95 до 165,00 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, свіжа рибка стала доступнішою, а заморожена - поки що "делікатес": як змінилися цінники в супермаркетах.

Також наш портал інформував, в Україні дешевшає сіль, але дорожчає цукор: у яких супермаркетах найвигідніші ціни.

Крім того, ми писали, що в Україні подорожчали деякі алкогольні напої: на що злетіли ціни за місяць.