Цього тижня в Україні спостерігається падіння цін на білокачанну капусту торішнього врожаю, що не може не радувати, бо в умовах повномасштабної війни за неї потрібно віддати цілий стан у супермаркетах.

Про цю зміну заявляють експерти проекту EastFruit. За даними учасників ринку, українські аграрії намагаються продати рештки продукції старого врожаю.

Зберігання капусти, скріншот з відео
Зберігання капусти, скріншот з відео

Усе це пов'язано, насамперед, про те, що дуже скоро ринку почне надходити дуже багато ранньої капусти, що призведе до підвищення тиску ціни. Продукцію зараз "зливають" за низькими цінами, щоб згодом овочі не довелося просто викинути. Ніхто не захоче купувати старі зразки.

Наразі білокачанна капуста врожаю 2022 року пропонується за ціною від 15 до 18 грн/кг ($0,41-0,49/кг), що на 10% нижче порівняно з попереднім тижнем.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Ціни на капусту. Фото: скрін youtube
Ціни на капусту. Фото: скрін youtube

Експерти пояснюють спад цін швидким погіршенням якості капусти у місцевих господарствах, спричиненим тривалим зберіганням продукції. Крім того, попит на цей овоч залишається недостатнім, що впливає на ціни в даному сегменті.

Дивно, але варто зазначити, що на сьогоднішній день білокачанна капуста в Україні продається на 18% дешевше ніж рік тому! Фахівці не виключають, що ціни на цю продукцію можуть продовжити знижуватися через "старіння" капусти на складах.

Нагадаємо, великодня випічка не буде прісною: українські супермаркети оновили ціни на борошно, цукор та сіль

Як повідомляв "Знай.uа", коли цибуля та гречка стануть доступними: експерт розповів, чого чекати від цінників у супермаркетах

Знай.ua писав, масло різко впало в ціні, майже кулі: кидайте все і швиденько стаєте в чергу