У Верховній Раді підготували "молочну реформу", яка дозволить збити ціни на цю продукцію завдяки зниженій ставці ПДВ, але поки її не ухвалили, все продовжує дорожчати. Так, на початку квітня у великих мережевих супермаркетах змінили вартість кефіру, сметани та сиру.

Про це свідчать дані порталу "Мінфін". Згідно з ними, на початку місяця деяка молочна продукція встигла подорожчати, але спад цін також зафіксували. Зокрема, у супермаркетах зросли ціни на кефір та сметану, а сир трохи подешевшав.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Кефір "Селянський" жирністю 2,5% подорожчав з 39,68 грн. до 41,40 грн. Стільки доведеться віддати за пакування об'ємом 900 мл. Найприємніші ціни можна зустріти у Метро – 39,42 грн, а в Новусі та Варусі дорожче – 43,99 грн та 40,80 відповідно.

Ціни на кефір, дані Мінфін
Ціни на кефір, дані Мінфін

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Сметана зросла у вартості не вся, а лише торгова марка "Простоквашино" жирністю 20% - із 44,45 грн. до 46,50 грн. за 340 грам. "Президент" жирністю 15% майже не змінився і зараз коштує 39,17 грн. за 350 грам. Вигідно буде купити у Варусі, Метро та Ашані.

Ціни на сметану, дані Мінфін
Ціни на сметану, дані Мінфін

Сир трохи впав у ціні, порівняно з березнем – з 65,56 грн до 63,26 грн. У таку суму обійдеться упаковка продукту вагою 300 грам і жирністю 9%. Краще купувати у Метро, ​​там дешевше – 52,90 грн.

Ціни на сир, дані Мінфін
Ціни на сир, дані Мінфін

Нагадаємо, майже на 40 гривень дешевше: супермаркети порадували зниженням цін на помідори.

Раніше ми писали про те, що на 1,5-2% щомісяця: українців готують до регулярного зростання цін на хліб – експерти назвали причини