У Польщі, де переважно проживає більшість українських біженців, активно зростають ціни на овочі та фрукти. Подорожчання спостерігається вже декілька місяців.

З овочів найсильніше подорожчали помідори та солодкий перець. Це сталося практично з тих самих причин, що й в Україні, де за рік російського вторгнення злетіли ціни практично на всі продукти харчування. Про це повідомляють у порталі ukrainianinpoland.

Українці у Польщі, фото: Тамара Горіха Зерня / Фейсбук
Українці у Польщі, фото: Тамара Горіха Зерня / Фейсбук

Через суттєве зростання цін поляки все рідше купують овочі та фрукти. Фахівці виділили основні причини подорожчання, серед яких війна росії проти України.

Що вплинуло на зростання цін:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще
  • Глобальне потепління. Немає достатньої кількості врожаю, оскільки багато овочевих культур не витримують нових температурних умов.
  • Війна в Україні. Більшість продукції на ринку - пшениця, овочі та інші продукти, експортувалася з України, але поставок поменшало через вторгнення рф.
  • Посуха. Вона вплинула на ситуацію у багатьох країнах. включаючи Польщу. Урожай суттєво скоротився, як і постачання.

"Звичайно, це далеко не всі причини, що впливають на зростання цін на овочі в Польщі. Втім, ці фактори є основними. У польських супермаркетах дуже часто проводять акції на овочі та фрукти, щоб збільшити продажі. Втім, навіть за акційною ціною деякі овочі залишаються дорогими", - зазначили експерти.

Ціни на овочі та фрукти в Польщі, bronisze
Ціни на овочі та фрукти в Польщі, bronisze

Ціни на овочі та фрукти в Польщі, bronisze
Ціни на овочі та фрукти в Польщі, bronisze

Нагадаємо, порівняння витрат в Україні та Польщі: де дорожче харчування, житло, транспорт та різні послуги

Як повідомляв Знай.ua, лише 36% українських біженців налаштовані повертатися в Україну: відбудовувати країну може виявитися нікому