Мало хто може уявити собі Великдень без фарбованих яєць, але саме цей продукт зазвичай дорожчає перед святом, оскільки на нього підвищується попит. Експерт відповів, чи варто очікувати подібного цього року.

Яйця останнім часом трохи подешевшали, але вартість все одно залишається високою. У березні виробники знизили відпускні ціни на 10-15%. Споживачі практично не відчули цього, тому що в роздробі здешевлення було не синхронним.

Супермаркет, яйця: фото Знай.ua
Супермаркет, яйця: фото Знай.ua

Виконавчий директор Асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко впевнений, що ціни повернуться на колишній рівень та зафіксуються як мінімум до Великодня.

Водночас виникає ще одне питання – скільки українцям коштуватиме курятина. Сезонний фактор та збільшення пропозиції на ринку вплине на формування цін. За прогнозом, все почне дешевшати після Великодня.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Проте експерт Київської школи економіки Павло Мартишев переконаний, що перед святом суттєвого подорожчання курятини та яєць не буде, а зростання загалом спричинене об'єктивними причинами. Одна з них – сильні збитки під час війни та блекауту, але все поступово відновлюється.

"У результаті це негативно позначилося на цінах на курятину та яйця. Після того, як вдалося нормалізувати постачання електроенергії, в Україні почало відновлюватися поголів'я курей, а в останні три місяці спостерігається зменшення цін на яйця та курятину", - зазначив він.

Курятина, скріншот з відео
Курятина, скріншот з відео

Нагадаємо, в Україні можуть суттєво знизитися ціни на молочну продукцію: що вигадали у Верховній Раді

Як повідомляв Знай.ua, на 1,5-2% щомісяця: українців готують до регулярного зростання цін на хліб - експерти назвали причини