У квітні через зменшення темпів обміну видаватимуть лампочки не у всіх відділеннях "Укрпошти" – лише в тих, де цей процес проходить найактивніше.

У лютому український уряд запустив програму з обміну ламп розжарювання на LED-лампи. Доручили обмінювати лампочки "Укрпошті". За цей час майже 3 мільйони людей обміняли поштою близько 14 мільйонів ламп. Як повідомили в Мінеономіки, в "Укрпошті" ще лишилося приблизно 11 мільйонів "економок".

Енергозберігаючі лампочки. Фото: кадр з youtube
Енергозберігаючі лампочки. Фото: кадр з youtube

У віддалених селах, які долучилися до проєкту нещодавно, обмін триватиме до кінця квітня. З 1 травня обміняти лампи можна буде лише у 23 відділеннях в містах-мільйонниках та обласних центрах країни.

Нагадаємо, що для обміну потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код. Обміняти можна до п’яти ламп старого зразка з будь-яким цоколем на таку саму кількість LED-ламп. Також обмін можна буде здійснити через додаток ДІЯ.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Лампочка, скріншот: YouTube
Лампочка, скріншот: YouTube

В уряді закликають громадян скористатися безкоштовним обміном – це допоможе економити на рахунках за електроенергію та знизить навантаження на енергосистему країни загалом.

Найбільше брали участь в урядовій програмі жителі Київської області – вони обміняли майже 2 млн штук, у Дніпропетровській області кількість обмінних ламп становить 1,4 млн, Львівської – 1,1 млн, Харківської – 860 тисяч.

Нагадаємо, ми писали, що українцям не приходять пенсії на картки "ПриватБанку": хто залишиться без виплат.

Як повідомляв "Знай.ua" лампочки з "Укрпошти" можуть залишитись холодними: як у квітні зміняться тарифи на світло.

Також "Знай.ua" інформував, "Укрпошта" розширює горизонти новими сервісами, а українці просять налагодити найпростіше.