Для всіх наших читачів, котрі уважно стежать за своїми платіжками з комунальних послуг, є дуже важливі новини. Можливо, комусь стане легше, коли вони прочитають цю інформацію.

Справа в тому, що Кабінет міністрів України зайнявся питанням урегулювання можливості списати громадянам України борги з комунальних послуг.

Про це стало відомо завдяки новій заяві мера міста Мелітополя Івана Федорова, яку він озвучив українським журналістам.

Іван Федоров. Фото: скриншот Facebook
Іван Федоров. Фото: скриншот Facebook

За його словами, уряд вже займається питанням списання боргів по комуналці для мешканців Мелітополя та інших тимчасово окупованих населених пунктів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Це питання вже обговорювалося з віце-прем'єр-міністром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук під час її візиту до Запоріжжя.

Вулиці Мелітополя. Фото: кадр з відео
Вулиці Мелітополя. Фото: кадр з відео

Протягом року окупації енергопостачальні компанії України продовжували нараховувати жителям, підприємствам та організаціям на ТОТ гроші за постачання електроенергії та її розподіл.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Ці послуги окупованим територіям фактично не надавалися, а борги накопичилися вагомі. Як приклад заборгованість лише з бюджетних підприємств Мелітополя становить 38 млн грн. А мешканцям, більшість з яких евакуювалися з окупації, надходять багатотисячні платіжки.

За результатами зустрічі з Іриною Верещук український уряд розгляне питання ухвалення постанови, яка дозволить постачальникам комунальних послуг списати нараховану заборгованість та не проводити нарахування до фактичної деокупації Мелітополя та інших ТОТ.

Нагадаємо, в Україні з'явилися квартири за 40 тисяч гривень на продаж: хлів і льох "у подарунок".

Раніше повідомлялося, що українці отримали право оформити пільги на оплату холодної води: як це зробити.

Також, новому перерахунку – бути: Шмигаль розповів, у кого з пенсіонерів виростуть виплати.