Українці, які заборгували за комунальні послуги, почали отримувати попередження від постачальників про відключення і навіть виселення з житла. Про це повідомляє Мінінтеграції на офіційній сторінці в соціальній мережі facebook.

У відомстві заявили, що останнім часом українці почали частіше отримувати попередження від постачальників комунальних послуг про відключення електроенергії, води та газу за несплату. Водночас в окремих випадках бувають навіть залякування щодо виселення з житла за борги з комуналки.

Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа
Комуналка, квитанції. Фото: Знай.uа

У міністерстві заявили, що такі дії є неправомірними, адже під час воєнного стану відключати комунальні послуги за несплату заборонено.

"Закликаємо постачальників послуг не нехтувати законами України та з розумінням ставитися до тих, хто поки що не може оплачувати та погашати борги за надані послуги", – зазначили у Мінреінтеграції.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

При цьому українців закликають по можливості оплачувати комунальні послуги, щоб постачальники могли й надалі забезпечувати їх доступність для населення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям пообіцяли підвищення цін на газ вже найближчим часом: причина приголомшить багатьох.

Також наш портал інформував, грошова форма субсидій та опалювальний сезон в умовах війни: у Міністерстві соціальної політики розповіли про зміни.

Крім того, наш портал інформував, що в Мінсоцполітики анонсували підвищення соцдопомоги на 50% від прожиткового мінімуму: кому пощастить.