Мінімальний тариф на тютюнові вироби продовжить зростати щорічно на 20%

Відповідно до угоди про Асоціацію з ЄС, в Україні щороку зростатиме акцизний податок на тютюнові вироби. На законодавчому рівні було зафіксовано 7-річний план підвищення акцизів до 2025 року. Про це повідомив Данило Гетманцев, голова комітету ВР з питань податкової та митної політики.

Цигарковий кіоск, фото val
Цигарковий кіоск, фото val

"Щодо тютюнових виробів, ми взяли зобов’язання в угоді про асоціацію з ЄС поступово привести акцизи до мінімального європейського рівня. Відповідно було законодавчо зафіксовано 7-річний план підвищення акцизів до 2025 року. У рамках цього плану у 2023-2025 рр. специфічний і мінімальний тариф на тютюнові вироби продовжить зростати щорічно на 20% з 1 січня кожного року", — сказав нардеп.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Гетманцев зазначив, що в Україні підвищення акцизу вже відбулось, тому до наступного січня, принаймні акцизний збір не дорожчатиме.

Нещодавно стало відомо, МОЗ найближчим часом оновить маркування упаковок сигарет, щоб боротися з курінням за правилами ЄС. МОЗ візьме за приклад ілюстрації та попередження, які є на пачках сигарет у Канаді, Австралії й Таїланду.

Нагадаємо, ми писали, що кола стане коньяком? В Україні солодкі напої поставлять в один ряд із алкоголем.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні активно дорожчають цигарки: чому від цього всі сторони в "мінусі".

Також "Знай.ua" інформував, що в Україні на 20-30% подорожчає алкоголь після нових правил уряду.