Українців готують до того, що скоро на полицях супемаркетів відчутно подорожчає алкоголь, а станеться це після того, як набудуть чинності зміни від Офісу Президента. Йдеться про нові правила продажу спиртного, а також заміну звичайних акцизних марок на електронні.

Уряд планує заборонити продаж алкоголю та інших акцизних товарів за готівку, щоб у такий спосіб боротися з тіньовим ринком. Але, незважаючи на старанні спроби, частину такої продукції без акцизу все одно можна купити онлайн.

Алкоголь знову подорожчає: фото з відкритих джерел
Алкоголь знову подорожчає: фото з відкритих джерел

Так, у Міністерстві фінансів хочуть підвищити акциз на вино до 12,23, зараз він становить 8,42. Це дозволить щомісяця поповнювати державний бюджет за підрахунками на 3,3 мільйона гривень.

Магазини, у свою чергу, після нововведень не зможуть продавати алкогольні напої з фальсифікованим акцизом, а ось покупці зіткнуться з подорожчанням. Те саме вино коштуватиме на 4 гривні дорожче, а за міцніші напої доведеться віддавати на 20-30% більше.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Алкоголь, фото Freepik
Алкоголь, фото Freepik

Більш того, спиртне зможуть собі дозволити лише ті, хто має банківську картку, оскільки акцизи стануть електронними. QR-коди замінять звичні всім наклеєні акцизні марки. Однак, завдяки сканеру, кожен покупець зможе дізнатися, звідки алкоголь потрапив до магазину.

Нагадаємо, заборона на продаж цигарок та алкоголю за готівку: у чому мінуси ідеї і як від цього постраждають українці

Раніше ми писали про те, яку довідку потрібно подати у 2023 році для нарахування пенсії

Як повідомляв Знай.ua, українці отримають нову допомогу при народженні дитини: кому з батьків виплатять від 20 до 50 тисяч