У популярних супермаркетах помітно знизилися цінники на живу рибу, а заморожена - поки що задоволення не з дешевих. Про це свідчать дані цінового моніторингу, які опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні за час війни сильно подорожчали всі продукти харчування, а купівельна спроможність громадян суттєво знизилася, оскільки пенсії та зарплати не встигають за темпами зростання цін. Українцям стало складніше дозволити собі продукти тваринного походження, зокрема, рибу, цінники на яку утримуються рекордно високо з початку 2023 року.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 4 квітня середній цінник на живу картку в супермаркетах знизився до 122,45 гривні за кілограм. Для порівняння у березні середня ціна кіло цієї риби була на рівні 171,60 гривні. У той же час короп потрошений не змінився в ціні і пропонується в середньому 157,45 гривні за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Скумбрія свіжоморожена ще у березні досягла рекордної ціни, а у квітні цей же рекорд побила. Середній цінник на рибу зріс із 149,50 до 150,50 гривні за кілограм. Ціни коливаються у діапазоні від 99,00 до 177,70 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні почали знижуватися ціни на курячі яйця: скільки доведеться віддати за десяток на початку квітня.

Також наш портал інформував, в Україні дешевшає сіль, але дорожчає цукор: у яких супермаркетах найвигідніші ціни.

Крім того, ми писали, що в Україні подорожчали деякі алкогольні напої: на що злетіли ціни за місяць.