Незабаром в Україні можуть подешевшати молочні продукти. Це відбудеться завдяки законопроектам щодо реформи молочної галузі, які зареєстрували у Верховній Раді.

Про це розповіли у Міністерстві аграрної політики та продовольства. В одному із законопроектів йдеться про зниження ставки ПДВ на молоко та молочні продукти до 10%. Саме завдяки цьому ціни стануть доступнішими, як на вітчизняну, так і на імпортну продукцію.

Молоко, скріншот: Youtube
Молоко, скріншот: Youtube

[quote author=""]"Важливість цього законопроєкту також полягає й у зменшенні тіньового виробництва та продажу молочних продуктів. Виробники молочних продуктів, які не сплачують податки, з ухваленням цього закону втратять частину свого прибутку. У балансі легальних виробників нічого не зміниться", - додав міністр Микола Сольський.

Два інших законопроекти побудовані на американській моделі commodity checkoff program.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Вона передбачає те, що учасники ринку мають відраховувати 0,5% від продажу молочної продукції до організації, яка об'єднає всіх легальних виробників та переробників молока. Отримані гроші можна витратити на просування продукції, розвиток тощо.

Виробництво молока, скріншот з відео
Виробництво молока, скріншот з відео

Але відмінності від американської моделі все ж таки будуть. Зокрема, гроші збиратиме об'єднана міжгалузева організація виробників та переробників молока, а не податкова служба, але у Мінагрополітики контролюватимуть витрати.

Нагадаємо, в Україні дорожчають макарони: як змінилися цінники у супермаркетах

Як повідомляв Знай.ua, тариф на холодну воду: експерт розповів, як добиватися якісних послуг