Для всіх українців, які чекали на позитивні новини з економічної сфери, є дуже цікава інформація. Справа в тому, що в Україні хочуть протягом 2023 поетапно підвищити мінімальну заробітну плату.

Про це стало відомо завдяки інформації у новому проекті закону, який уже зареєстрували в українському парламенті.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Повідомляється, що йдеться про законопроект №8431. Документом пропонується внести зміни до Закону про Державний бюджет України на 2023 рік.

Згідно із законопроектом, передбачається збільшення місячного розміру мінімальної зарплати у кілька етапів:

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

- 1 квітня – 7370 гривень;

- 1 липня – 8107 гривень;

- 1 жовтня – 8918 гривень.

Слід зазначити, що державний бюджет на 2023 рік не передбачає підвищення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Минулого року при розробці проекту було ухвалено рішення відмовитись від запланованого збільшення цих показників. Такий крок пояснили обмеженими фінансовими можливостями на тлі війни.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Поки що невідомо, чи ухвалять законопроект, спрямований на зміну цього рішення. Він перебуває на розгляді у профільному комітеті.

У грудні минулого року фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб становив 7539 гривень. Мінімальна зарплата – 6,7 тис. гривень.

Нагадаємо, кому піднімуть пенсії у квітні: Пенсійний фонд назвав категорії.

Раніше повідомлялося, кому відмовлять у субсидії у 2023 році: частина українців може залишитися без допомоги.

Також, у ПФУ підрахували, наскільки більше грошей виплатили пенсіонерам за березень: йдеться про мільярди.