Багатьох українців цікавить питання щодо нових тарифів на електрику. Кабінет міністрів України продовжив спеціальний період із пільговими цінами на світ до кінця квітня.

Про це стало відомо завдяки інформації від департаменту комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Іншими словами, для побутових споживачів підвищення тарифів на світ із 1 квітня поки що не планується. Однак є одне "але".

Уряд України продовжив дію ухвали "Про затвердження Положення про покладання спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії" до завершення осінньо-зимового періоду.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Тарифи на світло, скріншот: YouTube
Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Отже, тарифи на електроенергію для побутових споживачів зберігаються на рівні 1,44 грн/кВт год – для домогосподарств, що споживають до 250 кВт год на місяць, та 1,68 грн/кВт год, якщо місячний обсяг споживання становить понад 250 кВт год.

Варто також нагадати нашим читачам, що щодо підвищення тарифів на блакитне паливо поки немає жодної конкретики, проте дискусії з цього питання тривають у стінах парламенту. Як зазначає Олексій Кучеренко, нинішня ринкова вартість газу становить 16 гривень за кожний кубометр, а яким буде тариф для населення поки що невідомо.

Нагадаємо, не лише вода та електроенергія: українцям готують нові тарифи на газ та тепло, як можуть змінити платіжки.

Раніше повідомлялося, 25 березня українці знову залишаться без світла: навіщо це роблять і коли приготувати ліхтарики.

Також, рішення прийняте - в Україні злетить тариф на електроенергію з 1 квітня 2023 року.