Для наших дорогих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Як відомо, у березні пройшла індексація пенсій, деяким громадянам підвищили виплати майже на 20%, проте є питання тих людей, які оформили пенсії в період з 2020 по 2022 рік.

Про це вирішили детально розповісти представники Пенсійного фону України.

Пенсійний фонд. Фото: скрін youtube
Пенсійний фонд. Фото: скрін youtube

Повідомляється, що за індексації пенсій з 1 березня цього року було враховано показник середньої заробітної плати – 7405,03 грн.

Пенсії, призначені за зверненнями, що надійшли у 2020 – 2022 роках, з 1 березня 2023 року не підвищуються, оскільки при призначенні вони обчислені з урахуванням показників середньої заробітної плати (7763,17 грн, 9118,81 грн, 10846,37 грн відповідно) яких перевищує розмір показника середньої заробітної плати, що склався під час індексації

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Водночас, постановою Уряду від 24.02.2023 № 168 "Про індексацію пенсійних та страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2023 році" передбачено, що до таких пенсій встановлюється щомісячна доплата у розмірі 10.

Ось і все підвищення виглядає як знущання, проте, якщо врахувати, скільки громадян отримує такі пенсії, можна уявити, які суми йдуть на них у держави під час війни.

Нагадаємо, українцям пояснили, чи варто чекати збільшення зарплат у 2023 році.

Раніше повідомлялося, пенсіонери отримають "потужну" доплату через вік: у Мінсоцполітики назвали умови.

Також, всі забувають їх мити: названі найбрудніші предмети на кухні.