Обіцяна Міністерством соціального захисту індексація пенсій розпочалася. За словами уряду, українці мали отримати виплати на 19,7% вищі, ніж були до того. Однак очікування, як це буває зазвичай, перевершило реальність.

Як видно, не всі отримали таке підвищення, про яке обіцяли в Мінсоцполітики. Декому виплати взагалі не підвищили, а дехто отримав зростання пенсій на 100 грн чи менше. Свої відгуки з приводу отриманих пенсій українці залишили під дописами Пенсійного фонду у Facebook.

Переіндексація пенсій 2020, скріншот із YouTube
Переіндексація пенсій 2020, скріншот із YouTube

ПФУ підвищив пенсії на 19,7% для понад 5 млн пенсіонерів. Також в Україні вперше провели індексацію для тих осіб, які зазвичай під таке підвищення не потрапляли.

Під дописами ПФУ пенсіонери скаржаться на те, що дали не 19,7%, а лише 10%, або взагалі нічого не дали.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

"Сьогодні отримав пенсію з обіцяною індексацією (за словами пенсійного фонду 20%, або від 400 до 700 грн), але якось так вийшло, навіть не розумію, що до індексації отримував 2500 грн, а з індексацією у 20% аж 2760. Тобто реальна індексація - 10% або 260 грн. Чому одразу не казати людям правду, нащо брехати?"

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

"Доброго дня, моїм дітям підвищили пенсію щодо втрати годувальника. Була 2511 та стала 2520. Супер, круто"

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

Поясніть, будь ласка, я інвалід з дитинства 3 групи, мав пенсію 2300, після індексації в 20% отримав 2520, чому підвищили тільки на 220, а не на мінімум 400?

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

"Чому при анонсованій індексації я отримала 0 надбавки. Також сума як в минулому місяці 2093 грн. На телефон гарячої лінії постійно зайнято"

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

Нагадаємо, ми писали, що у МОЗ батьків попередили про небезпечну хворобу, яка чатує на дітей.

Як повідомляв "Знай.ua". підвищення пенсій у квітні та липні: хто з українців і скільки отримає.

Також "Знай.ua" інформував, тільки пообіцяли: яка з країн ЄС не виплатила українським біженцям допомогу.