Українці можуть подорожувати "Укрзалізницею" із суттєвою знижкою, проте така пільга передбачена лише для певної категорії. Про це повідомляє DDK.DN.UA.

Українці можуть купувати залізничні квитки лише за 1 гривню. Така нагода діє у рамках програми "Благодійний квиток". Претендувати на практично безкоштовний проїзд можуть українці зі статусом ВПО, які з тих чи інших причин не можуть сплатити за проїзд із власної кишені.

Укрзалізниця. Фото: Youtube
Укрзалізниця. Фото: Youtube

Для отримання квитка за 1 гривню потрібно зробити кілька кроків:

  • натиснути кнопку "Благодійний білет" на сторінці з результатами пошуку поїздів;
  • вибрати потрібний маршрут та вільне місце у вагоні;
  • підтвердити статус ВПО за допомогою програми "Дія";
  • запровадити дані картки та сплатити 1 гривню за квиток;
  • Підтвердження та проїзний документ буде надіслано на електронну пошту.

Укрзалізниця. Фото: скрін youtube
Укрзалізниця. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Варто зазначити, що дана ініціатива має певні обмеження. Наприклад, благодійний квиток можна отримати лише на плацкартні місця, до загального вагона або вагона 2 класу, а з додаткових послуг доступне лише замовлення постільної білизни. Купувати такий квиток можна не частіше ніж раз на місяць.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пільги на комуналку, навчання та харчування: яку допомогу можуть отримувати багатодітні та батьки-одиначки.

Також наш портал інформував допомогу малозабезпеченим сім'ям в Україні: як оформити виплати і що потрібно знати.

Крім того, ми писали, у чергу чи сидіти на дивані? Українцям нагадали, кому необхідно "оновити" пенсію, субсидію та пільги.